woensdag, 22. juni 2016 - 8:11 Update: 22-06-2016 8:49

Huishoudens en bedrijven in Amsterdam Zuidoost en Diemen zonder stroom

Huishoudens en bedrijven in Amsterdam Zuidoost en Diemen zonder stroom
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Door een brand in een schakelkast, die dinsdagavond ontstond, zaten ongever 25.000 huishoudens en bedrijven in Amsterdam-Zuidoost en Diemen zonder stroom. Inmiddels is de storing voorbij zo meldt nu.nl

Om 02.50 uur liet netbeheerder Liander weten dat 11.000 huishoudens in Diemen en Amsterdam-Zuidoost weer van stroom waren voorzien. Dat gebeurde via omleidingen in het elektriciteitsnet. Inmiddels hebben alle huishoudens en bedrijven weer stroom.

De gemeente Amsterdam meldt dat reizigers in het openbaar vervoer door de storing rekening moeten houden met vertraging. Actuele reisinformatie is te vinden op www.gvb.nl en www.ns.nl. Op de weg kan hinder ontstaan door de uitval van verkeerslichten. Daarom wordt in het getroffen gebied en op omliggende wegen een drukke ochtendspits verwacht.

Mobiele telefonie

Door de storing kan het zijn dat mobiele telefoons het niet doen. Hulpdiensten kunnen via de mobiele telefoon moeilijk bereikbaar zijn. In de wijken en op straat zijn daarom extra politieagenten aanwezig die ook dienen als aanspreekpunt.

Door de stroomuitval was er meer werk voor de hulpdiensten.  Niet alleen werden er extra agenten ingezet, ook de brandweer moest in actie komen. Onder meer voor mensen die door de storing in de lift vast bleven zitten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: