donderdag, 23. juni 2016 - 11:48 Update: 23-06-2016 12:02

Lekker beachvolleyballen in de Limburgse modder

Lekker volleyballen in de Limburgse modder
Foto: St. Knastercross
Geulle/Meerssen

Voor iedereen die niet vies is van een beetje modder, of op zijn Limburgs 'Pratsj', is er op zaterdag 3 september tijdens het 3-daags Knastercrossfestival in Geulle de gelegenheid om deel te nemen aan het Pratsj-volleybal toernooi. Dit heeft de stichting Knastercross

'Bah. Maar stiekem toch wel heel erg leuk' dat wordt de quote die wij graag terug willen horen na ons Pratsj (modder)-volleybaltoernooi zaterdag 3 september 2016 plaatsvindt', stelt Marie-José Notten medeorganisator van het Knastercrossfestival.

Limburgse modder

Pratsj-volleybal is vergelijkbaar met het zeer populaire beachvolleybal. Het zand wordt vervangen door modder en water en deze ondergrond vormt het speelveld. Er wordt gespeeld met dames, heren en gemengde teams van 5 personen. Het toernooi vindt plaats tijdens het 3-daags Knastercrossfestival en is voor bezoekers gratis toegankelijk. 

Iedereen van 16 jaar en ouder kan zich hiervoor inschrijven. Wedstrijdervaring is niet nodig. Veel belangrijker is het dat de deelnemers beschikken over een sportieve aard, doorzettingsvermogen, van een uitdaging houden, graag willen (over)winnen én niet bang zijn om vies te worden. 'Pratsj-volleybal is ook uitermate geschikt voor bedrijven die hun teambuildingsdag eens op een andere manier willen vormgeven, aldus Marie-José Notten. 

Een sportieve top-uitdaging!

Het is de eerste keer dat een dergelijk toernooi plaatsvindt in Limburg. De organisatie gaat er echter van uit dat dit een jaarlijks terugkerend spektakel zal worden. Dit buitentoernooi vindt plaats in Geulle (gemeente Meerssen). De inschrijvingen starten op zondag 26 juni aanstaande.

Categorie:
Provincie: