donderdag, 23. juni 2016 - 16:23 Update: 23-06-2016 16:30

Ex-trade manager incasseerde 1,2 miljoen euro zonder dat zijn baas dat wist

Ex-trade manager incasseerde 1,2 miljoen euro zonder dat zijn baas dat wist
Foto: Archief EHF
Breda

Woensdag heeft de FIOD in Breda onder leiding van het Functioneel Parket beslag gelegd op onroerend goed, geld op bankrekeningen, een aandelenportefeuille en een auto. Dit heeft het Functioneel Parket donderdag bekendgemaakt.

'De waarde van het beslag wordt geschat op meer dan 1.000.000 euro. Het beslag is gelegd in een strafrechtelijk onderzoek naar niet-ambtelijke corruptie en valsheid in geschrift, omdat misdaad niet mag lonen', aldus het parket. 

Trade manager

De verdachte was een voormalig trade manager en afdelingshoofd van een onderneming die termijnhandel verricht met agrarische producten en biobrandstoffen. De man wordt verdacht van niet-ambtelijke corruptie en valsheid in geschrift. 

Vermoedelijk heeft de verdachte tijdens zijn dienstbetrekking klanten van zijn werkgever bevoordeeld en heeft hij daarvoor als tegenprestatie via zijn twee ondernemingen giften ontvangen onder de noemer `advieswerkzaamheden'. Deze giften heeft hij in strijd met de goede trouw, verzwegen tegenover zijn werkgever. In de periode tussen 2013 en mei 2015 zou de verdachte zo circa 1.200.000 euro hebben verdiend. 

Woning en garageboxen

De FIOD doorzocht de woning van de verdachte en twee garageboxen in Breda. Ook is er een bedrijfspand in Emmen doorzocht. Er is behalve beslag op waardevolle goederen ook beslag gelegd op administratie. Het onderzoek door de FIOD startte na een aangifte van de voormalig werkgever van de man in mei 2015. De man is in mei 2015 door zijn werkgever ontslagen. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):