zaterdag, 25. juni 2016 - 12:38 Update: 26-06-2016 10:26

Bebloede man in ondergoed op straat na geëscaleerde ruzie met vrouw

'Man in ondergoed op straat na ruzie met vrouw'
Foto: Archief FBF.nl
Etten-Leur

Een verwarde man is vrijdagavond aangehouden na een escalatie in een woning aan de Gerbrandyhof in Etten-Leur. De melding was dat een bebloede man in zijn ondergoed op straat liep.

Op vrijdag 24 juni om 23. 00 uur werden verschillende eenheden naar de Gerbrandyhof gestuurd voor een melding van een ruzie tussen een man en een vrouw. De ruzie was zodanig geëscaleerd dat de man bebloed in zijn ondergoed over straat liep.

De agenten werden daar aangesproken door buurtbewoners die verklaarden dat er een flinke ruzie in de woning was geweest. De vrouw was nu buiten en de man had zich binnen opgesloten. De vrouw gaf aan dat het mis ging meer haar man en dat de ruzie was geëscaleerd in geweld. 

Hulp verlenen aan hen die deze behoeven

Met hulp van een sleutel konden de agenten naar binnen. Binnen troffen ze de man aan in de toestand zoals in de melding was beschreven. Ondanks het feit dat de man aan gaf dat ze zijn woning moesten verlaten besloten de agenten op grond van de Politiewet de man hulp te bieden. Ze probeerden hem tot bedaren te krijgen maar uiteindelijk moesten ze geweld gebruiken om de man onder controle te krijgen. De man verzette zich hevig.

Personeel van een toegesnelde ambulance gaf aan dat de man naar een ziekenhuis moest. Hij wilde dat niet maar is tegen zijn zin op een brancard vastgesnoerd om hem naar het ziekenhuis te brengen. De man heeft daarbij de agenten en het ambulancepersoneel geschopt. Hij is in het ziekenhuis onderzocht maar bleek verder niets te mankeren.

Afhandeling

Omdat de man aangehouden was moest hij alsnog naar het bureau. Ook in het ziekenhuis verzette hij zich hevig. Hij is aan het bureau ingesloten. Daar is hij beoordeeld door een medewerker van de GGZ die besloot dat de man verder niet direct opgenomen hoefde te worden. Er zal daarom een strafrechtelijk traject tegen de verdachte gestart worden naar aanleiding van de mishandelingen en het verzet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: