zaterdag, 2. juli 2016 - 10:54 Update: 02-07-2016 16:01

Autowasactie A28 afgelast in verband verkeersveiligheid

Autowasactie Rijswaterstaat A28 afgelast in verband verkeersveiligheid
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Tynaarlo

Automobilisten kunnen hun auto, die op donderdag of vrijdag op de A28 tussen de Witte Molen en De Punt vuil is geworden door onderhoudswerkzaamheden, laten schoonwassen bij een carwashbedrijf en de rekening declareren bij het schadeloket van Rijkswaterstaat. Dit aanbod is alleen bedoeld voor mensen die aantoonbaar zijn gedupeerd door de werkzaamheden op de A28.

Daarmee komt een einde aan de  actie van gisteren, waarbij automobilisten de mogelijkheid werd geboden hun auto gratis te laten reinigen bij twee carwashstations in Tynaarlo. Gistermiddag bleek deze actie zodanig succesvol dat er verkeersonveilige situaties ontstonden doordat wachtenden auto’s de toegangswegen en zelfs een deel van de A28 blokkeerden. 

Om die reden heeft Rijkswaterstaat besloten de actie in Tynaarlo af te gelasten. Belangrijk is dat de doorstroming op de A28 gegarandeerd moet zijn, mede omdat vandaag een grote drukte wordt verwacht door bezoekers aan het evenement Delfsail. 

De A28 is gisteravond voor de tweede maal geveegd, zodat de weg weer schoon is. Ook maandagnacht zal de weg worden geveegd. De onderhoudswerkzaamheden worden voortgezet zodra er sprake is van stabiel zomerweer. 

Mensen die in aanmerking willen komen voor een schadevergoeding, kunnen schadeformulier invullen. Behalve een schadeformulier moeten mensen ook foto’s opsturen van het vervuilde voertuig en kunnen aantonen dat zij donderdag of vrijdag hebben gereden op de A28 tussen De Witte Molen en De Punt.

Drap

Op de A28 is in de nacht van woensdag op donderdag gewerkt aan het wegdek over een lengte van vier kilometer. Daar is een verstevigingslaag op het asfalt aangebracht. Gebleken is dat de emulsie – waarschijnlijk door de weersomstandigheden – minder goed aan het wegdek hecht dan verwacht, waardoor deze opspat als auto’s er overheen rijden. Deze emulsie is niet schadelijk voor de lak.

Categorie:
Provincie: