vrijdag, 8. juli 2016 - 12:01 Update: 09-07-2016 9:04

Politie hoort vijf amateurvoetballers uit Eindhoven in zaak crimineel geld

Onderzoek naar verdachte betalingen aan amateurvoetballers
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Eindhoven

In een lopend onderzoek naar een 48-jarige verdachte van witwassen uit Eindhoven, heeft de politie deze en vorige week vijf amateurvoetballers uit Eindhoven gehoord.

De Eindhovenaar heeft de vijf vermoedelijk betaald met witgewassen geld. Volgens het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) hadden zij redelijkerwijs kunnen vermoeden dat het geld uit enig misdrijf afkomstig was. Het OM verdenkt de spelers daarom van schuldwitwassen.

Eerder onderzoek

Aan het begin van 2015 startte de politie een onderzoek naar de verdachte uit Eindhoven. Het heeft er alle schijn van dat de man crimineel verkregen geld witwast.

Al eerder deed de politie onderzoek in de woning van de verdachte. Opvallend was dat de woning in de Eindhovense wijk Tongelre zeer ingrijpend was verbouwd en zeer luxueus was ingericht. De politie heeft vervolgens beslag gelegd op de woning en de inboedel, op verdenking van witwassen. Bovendien is administratie meegenomen voor onderzoek.

Begin dit jaar is in Kaatsheuvel een boot van de man in beslag genomen. Deze inbeslagname was ook in het kader van het witwasonderzoek naar hem.

Betaling aan spelers

Uit onderzoek is nu het vermoeden ontstaan dat de man een elftalselectie van een voetbalvereniging in Eindhoven financierde met witgewassen geld. Vermoed wordt dat hij de spelers heeft betaald. Hiermee zou een bedrag gemoeid zijn van enkele duizenden euro’s per jaar.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: