dinsdag, 12. juli 2016 - 10:16

'Laatste waarschuwing voor woonbooteigenaren in Amsterdam'

Laatste waarschuwing voor woonbooteigenaren in Amsterdam
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

In februari van dit jaar heeft het Amsterdamse college de regels voor vakantieverhuur voor woningen en woonboten gelijk getrokken. Met dit besluit gelden nu dezelfde regels voor het aanbieden van vakantieverhuur op het water als op de wal.

Eigenaren die zich niet aan de regels houden kunnen een dwangsom krijgen van €50.000 euro. Hierbij wordt ook gekeken naar zaken zoals brandveiligheid. Bij brandonveiligheid wordt de woonboot voor drie maanden gesloten.

Illegaal verhuur

In Amsterdam worden nog te veel woonboten langer dan de toegestane 60 dagen of zelfs het gehele jaar verhuurd aan toeristen. Naar aanleiding van het gelijktrekken van de regels voor vakantieverhuur heeft de gemeente een aantal maanden geleden alle woonbooteigenaren een brief gestuurd waarin deze regels zijn uitgelegd. Tot nu toe werd alleen bij klachten over overlast van omwonenden op het water gehandhaafd. De gemeente heeft de afgelopen maanden een groot aantal woonboten die vermoedelijk functioneren als illegaal hotel in kaart gebracht. Vanaf heden start de handhaving op woonboten. Dit betekent dat woonboten in de reguliere handhaving op vakantieverhuur worden meegenomen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):