donderdag, 14. juli 2016 - 12:04 Update: 14-07-2016 12:05

Pussy Riot komt wel naar de Zwarte Cross, maar treden niet op!

Pussy Riot komt wel naar de Zwarte Cross, maar treden niet op!
Foto: Jelle van den Berg
Lichtevoorde

Er is wat onduidelijkheid ontstaan over de komst van Pussy Riot naar de Zwarte Cross. De suggestie wordt gewekt dat een optreden van de dames zou zijn afgelast. Dit is een onjuiste constatering, zo meldt de organisatie donderdag.

''Enige tijd geleden hebben wij met grote trots bekend mogen maken dat de dames van Pussy Riot naar de Zwarte Cross komen. Dit was en is ook nog steeds het geval. Echter, er is door ons als organisatie nooit gesproken over een optreden op de welbekende Pussy Riot wijze.''

''Pussy Riot is namelijk een protestband en op de Zwarte Cross valt er simpelweg niets voor de bandleden te protesteren'', aldus de organisatie in haar bericht.

De groep zal wel meerdere malen ten tonele verschijnen en dit op een andere manier invullen. Daarnaast wordt beweerd dat er slechts één van de leden naar de Zwarte Cross gaat komen. ''Wij hebben zojuist nog contact gehad met onze kameraden van Amnesty International er zij vertellen ons dat wij er vooralsnog gewoon van kunnen uitgaan dat we de bandleden mogen verwelkomen''. 

Categorie:
Provincie: