dinsdag, 19. juli 2016 - 17:03 Update: 19-07-2016 17:12

Politie pakt 17-jarige vrouw op na verspreiden sexting-film

Politie pakt 17-jarige vrouw op na verspreiden sexting-film
Foto: Archief FBF
Tilburg

De politie heeft dinsdagochtend een 17-jarige Tilburgse aangehouden voor het verspreiden van een sexting-filmpje en voor belediging. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

'Het meisje werd vanmorgen vroeg met toestemming van de Officier van Justitie in haar woning buiten heterdaad aangehouden. Zij heeft volgens de aangeefster een sexting-filmpje verspreid via Social Media', aldus de politie . 

Verhoor

Op het filmpje is het slachtoffer te zien. Ook zou de verdachte beledigende teksten over het slachtoffer via Social Media hebben verspreid. De politie is een onderzoek gestart en zal de jonge vrouw verhoren. 

Sexting

De meest bekende vormen van online delicten zijn sexting en grooming. Bij sexting wordt jongeren gevraagd om seksueel getinte foto’s en/of filmpjes van zichzelf te versturen of ze delen beelden van anderen zonder toestemming van degene die te zien is. 

Bij grooming doen daders zich op internet voor als iemand anders, bijvoorbeeld een meisje of jongen van dezelfde leeftijd. Met name jonge kinderen zijn zich niet bewust van de risico’s. Zo kan een foto op internet een heel eigen leven gaan leiden, met alle gevolgen van dien. De meeste jongeren kennen wel iemand waarvan de foto zonder toestemming werd rondgestuurd naar onbekenden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: