maandag, 1. augustus 2016 - 11:00

Dronken treinpassagier mishandelt beveiligers NS

Dronken treinpassagier mishandelt beveiligers NS
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Roosendaal

Zondagavond is een 26-man uit Antwerpen op het station aangehouden nadat hij twee beveiligers van de Nederlandse Spoorwegen mishandelde.

De verdachte zit 's avonds als passagier in de trein vanuit Rotterdam richting Roosendaal. Omdat hij geen geldig vervoersbewijs bezit en bovendien dronken is, krijgt de man van de conducteur een uitstel van betaling overhandigd en moet hij onder begeleiding van beveiligers de trein verlaten. Dit is echter niet naar de zin van deze illegale passagier en deze stribbelde flink tegen. In reactie hierop is de man door de beveiligers aangehouden.

Haar uit hoofd

Bij de aanhouding zijn de beveiligers meerder keren geschopt en geslagen door de verdachte. Bij één van hen trekt hij zelfs een stuk haar uit het hoofd. Opgeroepen agenten van het districtelijk interventieteam weten de man uiteindelijk onder bedwang te krijgen en hebben hem meegenomen naar het bureau in Roosendaal. Daar is hij voorgeleid aan de dienstdoende hulpofficier van justitie. De man zit nog vast. De beveiligers hebben aangifte gedaan van mishandeling.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: