donderdag, 11. augustus 2016 - 14:33 Update: 11-08-2016 14:57

Mooiste stukje spoorlijn loopt langs Oostvaardersplassen

Mooiste stukje spoorlijn loopt langs Oostvaardersplassen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Lelystad/Almere

De Spoorlijn Almere Centrum – Lelystad Centrum, dwars door natuurgebied Oostvaardersplassen, is door treinreizigers verkozen tot Mooiste Treinreis van Nederland 2016. Dit heeft NS donderdag bekendgemaakt.

NS organiseerde de verkiezing, onder het motto “Nederland is prachtig, kijk maar uit het raam”. In totaal deden 4.394 treinreizigers mee. 37% koos voor Almere Centrum – Lelystad Centrum. De spoorlijn Sittard - Maastricht werd 2e met 25% van de stemmen. Haarlem – Zandvoort aan Zee eindigde met 17% op de derde plaats.

'Natuurlijk willen we reizigers ook laten merken wat er zo bijzonder is aan de Mooiste Treinreis van Nederland. Daarvoor laat NS een audiotour ontwikkelen met de hoogtepunten op het gebied van cultuur, natuur en geschiedenis. Zo biedt de treincoupé een rondleiding door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland', aldus NS. 

Hoofdconducteur Carola Nummerdor uit Ermelo is fan van de spoorlijn door de Oostvaardersplassen. Ze neemt de reiziger graag mee op trein-safari door het natuurgebied Oostvaarders Plassen tussen Almere Centrum en Lelystad Centrum: ‘Je ziet hier heel goed de wisseling van de seizoenen. Het prachtige uitzicht op het natuurgebied is geen dag hetzelfde.’

Voorafgaand de verkiezing hadden machinisten en conducteurs hun zes favoriete tracé’s genomineerd. Naast de top 3 waren dat Baarn – Utrecht Overvecht, Haarlem – Hoorn en Utrecht Centraal – Amsterdam Centraal. Onder de stemmers verloot NS een dagje uit langs het winnende tracé: bestaande uit een fietstocht met een gids, een diner en een hotelovernachting.

Categorie:
Provincie: