vrijdag, 12. augustus 2016 - 14:42 Update: 12-08-2016 15:07

Grote brand in olieinstallatie Oosterhout, medewerkers zagen vuurbal

Grote brand in olieinstallatie Oosterhout, medewerkers zagen vuurbal
Oosterhout

Even na half 12 is bij systeemvloerenfaabrikant Dycore in het Brabantse Oosterhout een olieinstallatie in brand gevlogen.

De brandweer meldt dat een opslag met ongeveer 5000 liter olie in brand. Dit meldt Omroep Brabant vrijdag. Omwonenden hebben via Burgernet een melding gekregen met het dringende  verzoek ramen en deuren gesloten te houden. Het bedrijf bevindt zich aan de Ambachtsweg in Oosterhout.

De brandweer probeert het vuur met 80 man te bedwingen. Er is veel rookontwikkeling maar de brand breidt zich niet verder meer uit. Wel hebben volgens de omroep de dichstbijgelegen silo's met cement vlam gevat. In het pand bevinden zich geen personen meer. een man moest van het dak gered worden. Hij heeft rook ingeademd en is nagekeken door ambulancepersoneel. Een andere man meldt aan de omroep dat hij kokende olie over zijn hand heeft gekregen.

Een medewerker verklaart dat er een explosie is geweest in de kleder van het gebouw. daarna is een kleine vuurbal gezien en zijn de medewerkers naar buiten gerend. Het scheepvaartverkeer op het Wilhelminakanaal is gestremd in verband met de brand. Rijkswaterstaat plaatst een oliescherm om de vervuiling van het Wilhelminakanaal te beperken.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: