maandag, 29. augustus 2016 - 9:32

Meer rijke Russen zoeken woning in Nederland

Meer rijke Russen zoeken woning in Nederland
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Met name de regio Amsterdam wordt steeds populairder bij rijke Russen die een woning in het buitenland willen kopen. Ze zijn vooral op zoek naar grachtenpanden en dure villa's in 't Gooi, Bloemendaal of Aerdenhout.

Vermogende zakenlieden, investeerders en bankiers zien Nederland als een stabiel en veilig land met goede culturele en andere voorzieningen, waar ze hun geld veilig kunnen stallen en ze met hun familie veilig kunnen wonen. Ook opteren ze voor een Europees staatsburgerschap. 'Deze mensen hebben gemiddeld zes tot twaalf huizen op de meeste continenten en zoeken in Nederland naar een veilige uitvalsbasis,' stelt oprichter en CEO Ignace Meuwissen van Property4East en Friends4East Foundation. 'Met name Amsterdam heeft onder Russen een goede reputatie.'

Meuwissen zoekt voor zijn clientèle naar toplocaties, die tijdens bijeenkomsten van zijn foundation in Moskou aan een select gezelschap worden gepresenteerd. De afgelopen jaren vond hij voor diverse miljonairs en miljardairs een geschikte woning in Nederland. Nu is hij voor zijn klanten op zoek naar tien tot twaalf dure huizen. 'In Moskou wordt veel gepraat over Amsterdam. Als er een Rus over de dam is volgen er meer,' legt hij uit. Meuwissen ziet ook dat Russen die in Londen wonen zich vanwege de naderende Brexit willen oriënteren op de Nederlandse markt. 'Deze mensen kijken toch vooruit en stellen de vraag: waar ga je naartoe in Europa? Amsterdam heeft goede culturele voorzieningen en is zakelijk en fiscaal gezien heel aantrekkelijk voor deze groep. Vanwege de korte afstanden naar Schiphol is het ook makkelijk en snel reizen van en naar Moskou.'

Meuwissen richtte Property4East op in 1998. Het bedrijf is gespecialiseerd in de dienstverlening aan vermogende Russen, maar helpt ook rijken uit Azië en het Midden-Oosten bij het vinden van een huis in het buitenland. Van een kasteel in Cannes tot een villa in Marrakesh, van een penthouse in New York tot een Chalet in Zwitserland. In Europa zijn vooral dure huizen in Monaco, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Luxemburg populair.
De afgelopen jaren verhuurde Property4East onder meer het eiland van David Copperfield in de Bahama's, verkocht het kasteel waar presidentsvrouw Carla Bruni - Sarkozy opgroeide en het appartement van Yves Saint Laurent in Parijs. Voor Chelsea-eigenaar Roman Abramovich verhuurt het bedrijf de Millennium VIP-boxen in het Londense voetbalstadion.
Property4East en Friends4East werken in vertrouwelijkheid voor hun klanten en zorgen voor het hele traject. Van het selecteren en aankopen van onroerend goed tot het regelen van verblijfs- en andere vergunningen, van de verhuizing tot het onderwijs voor de kinderen. Daarbij schakelt het bedrijf lokale specialisten in op het gebied van financiën, belasting, wet- en regelgeving en immigratie. De hoofdkantoren zitten in Moskou en Luxemburg.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):