maandag, 29. augustus 2016 - 16:41 Update: 30-08-2016 10:13

Drie jaar celstraf voor vader die autistische dochter misbruikte

Vader krijgt 3 jaar celstraf voor misbruik autistische dochter
Foto: Archief EHF
Den Bosch/Geldrop

Maandag heeft de rechtbank Oost-Brabant een 51-jarige man uit Geldrop veroordeeld tot een celstraf van 3 jaar voor ontucht met zijn minderjarige dochter. Dit meldt de rechtbank maandagmiddag.

De man pleegde in ongeveer 2,5 jaar tijd meerdere keren ontuchtige handelingen bij zijn dochter. Het meisje heeft een lichte vorm van autisme en was destijds tussen de 11 en 13 jaar.

Onherstelbaar leed

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank meegewogen dat de man zijn dochter een (vrijwel) onherstelbaar leed heeft aangedaan. Hij maakte grote inbreuk op haar persoonlijke levenssfeer en tastte haar lichamelijke integriteit aan.  

Haar vader zou een persoon moeten zijn waar zij zich veilig bij had moeten voelen. De rechtbank oordeelt dat de man louter en alleen oog had voor zijn eigen directe behoeftebevrediging en zich in het geheel niet bekommerde om zijn dochter. 

Psychologisch onderzoek

Uit het uitgevoerde psychologisch onderzoek is weliswaar naar voren gekomen dat hij lijdt aan een ziekelijke stoornis van zijn geestvermogens, maar omdat er geen verband is vastgesteld tussen de stoornis en het misbruik, is er geen aanleiding de man hiervoor verminderd toerekeningsvatbaar te achten.

Categorie:
Provincie: