zaterdag, 3. september 2016 - 12:57 Update: 03-09-2016 13:03

Man (54) doodgestoken in Breda

Breda

In de nacht van vrijdag op zaterdag is rond middernacht een vermoedelijk 54-jarige man uit Litouwen om het leven gekomen bij een steekincident in Breda. Dit meldt de politie zaterdag.

Arrestatie

De politie arresteerde een 48-jarige man uit Litouwen op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Het geweld vond plaats nabij het bedrijventerrein IABC. Agenten troffen na een melding een zwaargewonde man aan, die buiten kennis bleek te zijn. Het ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van het traumateam van de LifeLiner bij de reanimatie van het slachtoffer. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later in de nacht overleed.

Onderzoek

De politie zette de omgeving van de plaats delict af voor het forensisch sporenonderzoek. Tactisch rechercheurs startten een onderzoek in de directe omgeving. Er werd een 48-jarige Litouwer aangehouden verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke geweldsincident. Ook werden enkele getuigen naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Gedurende de nacht is getracht de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. 

Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een 54-jarige man uit Litouwen. Op het bedrijventerrein IABC zijn nationale en internationale bedrijven gevestigd. Diverse internationale vrachtwagenchauffeurs overnachtten daar afgelopen nacht, in afwachting van het laden/lossen van hun vrachtwagen.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die vrijdag tegen het einde van de avond iets bijzonders, iets verdachts of afwijkends hoorden of zagen in de omgeving van het bedrijventerrein IABC / Kruisvoort in Breda. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: