zondag, 4. september 2016 - 13:01 Update: 04-09-2016 13:49

Man in coma na vechtpartij op de Oudezijds Achterburgwal

Man in coma na vechtpartij in Amsterdam
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Op zaterdag 3 september is een man ernstig gewond geraakt bij een vechtpartij in Amsterdam. Hij is in coma, zo meldt de politie.

Rond 23.30 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Oudezijds Achterburgwal. Agenten gingen erheen en troffen een bewusteloze man aan. Ze reanimeerden het slachtoffer en een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. De 32-jarige man uit Voorthuizen heeft hersenletsel opgelopen en ligt in coma.

VechtpartijVolgens getuigen begon de ruzie tussen een groep lichtgetinte mannen en drie mannen met een Oost-Europees uiterlijk. Een derde groep mannen – waar het slachtoffer bij hoorde - wilde de ruzie sussen en sprong ertussen. De mannen met het Oost-Europese uiterlijk keerden zich vervolgens tegen de groep mannen die de vechtpartij wilden stoppen. Met ernstige verwondingen voor het slachtoffer tot gevolg. De drie mannen liepen weg in de richting van de Damstraat. Agenten zochten in de omgeving naar hen, maar zij zijn niet meer gevonden.

Signalementen

Een van de drie mannen met het Oost-Europese uiterlijk is klein, ongeveer 1.65 meter lang. Hij is rond de 30 jaar oud, heeft donker haar en droeg dit in een hanenkam. Hij heeft een dun postuur en droeg een lichtkleurig shirt met verschillende kleuren en een donkere spijkerbroek. De tweede is gespierd, ongeveer 1.70 meter lang en heeft gemillimeterd donkerblond haar. De laatste is ongeveer 1.80 meter lang en heeft kort donker haar.

Getuigen gezocht

De politie heeft met een aantal getuigen gesproken, maar komt graag in contact met mensen die de vechtpartij gezien hebben en nog geen contact met de politie hebben gehad. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: