woensdag, 7. september 2016 - 11:14

Dader steekincident D66 raadslid blijkt Fransman

Dader steekincident D66 raadslid blijkt Fransman
Foto: fbf archief
Zaandijk

De politie heeft een 43-jarige Fransman aangehouden op verdenking van het neersteken van een D66-raadslid op 12 mei van dit jaar. De man is inmiddels in verzekering gesteld.

Het raadslid werd op donderdag 12 mei om 14.00 uur in haar woning in Zuidoostbeemster neergestoken. Getuigen zagen de vrouw bebloed op straat lopen en om hulp roepen. Ter plekke is eerste hulp verleend, waarna het slachtoffer naar het ziekenhuis werd overgebracht voor verdere behandeling.

De politie startte direct een onderzoek dat zich richtte op een Franssprekende man die voorafgaand aan het steekincident in de buurt van de woning was gesignaleerd. Uit onderzoek kwam naar voren dat het vermoedelijk om de aangehouden Fransman zou gaan. Nadat de man internationaal was gesignaleerd, kon hij op 26 augustus in België worden aangehouden. De man is op dinsdag 6 september overgebracht naar het politiebureau in Zaandijk.

Over de aanleiding van het steekincident is nog niets bekend. De politie doet verder onderzoek en verhoort de verdachte.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: