dinsdag, 13. september 2016 - 13:41 Update: 13-09-2016 13:48

Geen treinverkeer Moerdijkbrug vanwege gebroken spoorstaaf

Geen treinverkeer Moerdijkbrug vanwege gebroken spoorstaaf
Foto: Archief EHF
Moerdijk

Dinsdag rijden er overdag geen treinen over de Moerdijkbrug vanwege een reparatie van een gebroken spoorstaaf. Dit heeft ProRail bekendgemaakt.

Sinds maandagochtend 12 september ondervindt het treinverkeer hinder van een spoorstaafbreuk op de Moerdijkbrug tussen Roosendaal/Breda en Dordrecht. De breuk wordt dinsdag 13 september gerepareerd van 09.00 tot 21.00 uur. 'We betreuren de overlast die reizigers en vervoerders hiervan ondervinden', aldus ProRail.

Vaker breuken

De afgelopen periode hebben zich op de Moerdijkbrug vaker spoorstaafbreuken voorgedaan. Dit komt omdat de lassen op de brug relatief snel slijten. Helaas kost het herstel van een breuk veel tijd. Daarom onderzoekt ProRail op dit moment verschillende onderhouds- en herstelmethodieken.

Spoedreparatie

Na consultatie van de reizigers- en goederenvervoerders heeft ProRail besloten de breuk dinsdag na de ochtendspits te repareren om reizigers zo min mogelijk te hinderen. De werkzaamheden starten om 09.00 en duren naar verwachting tot 21.00 uur. Van 09.00 uur tot 17.00 uur is er op beide sporen geen treinverkeer mogelijk. Vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur is er weer één spoor beschikbaar voor treinverkeer.

Langere reistijd

NS adviseert reizigers hun reis goed voor te bereiden via de reisplanner. Er zijn omreisroutes en er worden bussen ingezet, maar reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd en drukke treinen.

Categorie:
Provincie: