vrijdag, 23. september 2016 - 21:27 Update: 23-09-2016 21:57

Samsom officieel kandidaat-lijsttrekker voor de PvdA

Samsom officieel kandidaat-lijsttrekker voor de PvdA
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Diederik Samsom (45) is nu officieel kandidaat-lijsttrekker voor de PvdA. Hij wil de partij leiden zo kondigde hij vrijdag aan in een Manifest met de titel 'Doorknokken'.

In het Manifest dat hij op internet zette, ontvouwt hij zijn plannen voor de toekomst. 'Ik brand van ambitie om door te gaan'. Dit schrijft het Algemeen Dagblad vrijdag. Tegen kandidaten kunnen zich tot 24 oktober melden. Volgens de NOS besluit vice-premier Lodewijk Asscher pas in oktober of hij Samsom gaat uitdagen. Eerder liet de Rotterdamse burgemeester Axhmed Aboutaleb al weten niets te zien in een race om het leiderschap en minister Jet Bussemaker zei vrijdag niets te voelen voor de functie.

Over hoe Nederland er in zijn ogen voor staat schrijft hij in zijn Manifest: 'Er is geen tekort aan megafoons van het ongenoegen, er dreigt een tekort aan nuance. Het gaat beter, maar nog niet met iedereen. Er dreigt een kloof tussen degenen die profiteren van de vooruitgang en zij die dat niet of te weinig kunnen. En economisch herstel neemt andere bedreigingen niet weg. Terroristische aanslagen, spanningen in andere landen die hier hun effect hebben. Nu de economie opleeft staan we voor nieuwe opgaven. Bouwen aan een verbonden Nederland, waarin iedereen kan profiteren van het herstel. Waarin je veilig bent en jezelf kunt zijn.'

 

Categorie:
Provincie: