woensdag, 28. september 2016 - 9:40 Update: 28-09-2016 10:28

Aspirant-lid studentenvereniging Vindicat na ontgroenings-ritueel naar ziekenhuis

Aspirant-lid studentenvereniging Vindicat na ontgroenings-ritueel naar ziekenhuis
Foto: Archief FBF.nl
Groningen

Kwam de Groningse elite-vereniging Vindicat vorige week nog in het nieuws vanwege een omstreden 'banga-lijst', blijkt nu dat er zich al eerder een ernstig incident bij de vereniging heeft voorgedaan.

Tijdens het 'ontgroenings-ritueel' in augustus zou een aspirant-lid zo hard op zijn hoofd zijn geslagen dat hij met hoofdletsel moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Dit heeft rector Stijn Derksen tegenover NRC bevestigd, zo schrijft NRC Handelsblad woensdag. De student zou door de klappen een hersenoedeem hebben opgelopen, een gevaarlijke zwelling in de hersenen. Tegenover NRC laat de rector van de vereniging weten 'het incident te betreuren'.

Het bestuur van de vereniging heeft na het incident zes ouderejaars voor de rest van de introductietijd geschorst. De vereniging meldt in een persbericht dat zij zelf een onderzoek heeft ingesteld. De mishandelde student is inmiddels toegelaten tot de vereniging. Hij zou een huis hebben gevonden en zou met andere eerstejaars nu een jaarclub vormen, zo zegt de rector tegen nu.nl.

Vorige week werden 13 leden geschorst voor het maken van een 'banga-lijst' met 23 studentes.

Categorie:
Provincie: