woensdag, 28. september 2016 - 19:43 Update: 28-09-2016 21:52

Vermiste man uit Teuge blijkt overleden in Slowakije

Vermiste man blijkt overleden in Slowijke
Foto: Archief EHF
Teuge

De politie heeft vandaag de familie en werkgever van de vermiste John Verduin uit Teuge laten weten dat zijn lichaam in mei blijkt te zijn aangetroffen in Slowakije. Dit meldt de politie woensdag.

De 54-jarige man werd sinds 13 mei 2016 vermist en stond ook op politie.nl als vermist persoon. De politie Oost-Nederland heeft de vermissing van Verduin grondig onderzocht. In dit onderzoek werden geen aanwijzingen gevonden die erop wezen dat van een misdrijf sprake zou kunnen zijn.

Gisteren kwam het definitieve bericht van het NFI dat er een match was tussen het DNA van een lichaam aangetroffen in Slowakije, en het DNA van John Verduin. Het lichaam van Verduin bleek op 21 mei te zijn aangetroffen in Slowakije, in de omgeving van een spoorlijn. Toen de Slowaakse autoriteiten in hun onderzoek geen duidelijkheid kregen over de identiteit van het aangetroffen lichaam, is op enig moment besloten DNA op te sturen naar een internationale database van Interpol.

Via deze database kwam de match tot stand met het DNA van John Verduin. De Nederlandse politie wacht nog op nadere informatie over het onderzoek dat in Slowakije verricht is naar de doodsoorzaak.Over de achtergronden van deze zaak kan de politie op dit moment dus ook geen verdere mededelingen doen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: