vrijdag, 30. september 2016 - 21:28

Smart volledig uitgebrand in Schijndel

Schijndel

Op de Structuurweg (N617) in Schijndel brandde vrijdagmiddag een Smart volledig uit. Rond 17.30 uur reed de bestuurder met het voertuig vanuit 's-Hertogenbosch richting Schijndel waar deze kort voor de kruising met de Zwembadweg begon te roken. De bestuurder aarzelde geen moment en zette de auto voor de verkeerslichten stil. Na een doffe dreun sloegen de vlammen onder de motorkap vandaan. Binnen luttele minuten stond het voertuig volledig in brand.

Een eerste bluspoging van een toevallig passerende rioleringsvoertuig mocht niet baten.  De vlammen grepen razendsnel om zich heen en lieten niets meer over van de Smart. De brandweer doofde het vuur maar had daar de nodige moeite mee. Met schuim werd uiteindelijk de brandende benzine onder het voertuig afgeblust. De politie sloot een rijstrook af zodat de brandweer veilig kon werken.

De Smart was bovendien niet het eigendom van de bestuurder zelf maar bleek te zijn gehuurd. De brandweer wist nog een laptop en wat kleren uit het voertuig te halen. Voor de rest kon de man enkel toekijken hoe de gehuurde Smart in vlammen opging. Een bergingsbedrijf heeft de uitgebrande Smart afgesleept waarna de rijbaan weer volledig kon worden vrijgegeven.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):