dinsdag, 11. oktober 2016 - 21:22 Update: 11-10-2016 21:53

Dodelijke schietpartij parkeergarage Wilhelminaplein in Opsporing Verzocht

Dodelijke schietpartij parkeergarage Wilhelminaplein in Opsporing Verzocht
Foto: Politie Amsterdam-Amstelland
Amsterdam

Dinsdagavond heeft de politie in het TV-programma Opsporing Verzocht een oproep gedaan aan mogelijke getuigen rond de dodelijke schietpartij van afgelopen zaterdagmiddag in de parkeergarage onder het appartementencomplex aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam.

Bij de schietpartij rond 17.30 uur kwam de 31-jarige Djordy Latumahina om het leven. Zijn 30-jarige vriendin raakt zwaargewond en hun 2-jarige dochtertje blijft lichamelijk ongedeerd. De vrouw is inmiddels buiten levensgevaar. Het gezin is niet bekend bij de politie.

Brandende auto

Vlak na het incident wordt een brandende auto aangetroffen op de Wittgensteinlaan. Deze auto wordt onderzocht omdat het mogelijk de vluchtauto van de daders betreft. Het gaat om een witte Volkswagen Caddy. Enige tijd later wordt een lege auto aangetroffen in Hoofddorp. Deze auto, een zwarte Seat Leon, staat in de berm geparkeerd en is eerder gezien op de Heemstedestraat, vlakbij de Wittgensteinlaan. Dit is dus mogelijk de auto waarmee de daders vanaf de Wittgensteinlaan verder zijn gevlucht.

Signalement

Het onderzoek naar de toedracht van het incident is in volle gang. Onder andere camerabeelden worden bekeken. Het signalement van de schutters is vooralsnog summier: het zou gaan om twee in het zwart geklede mannen.

Vragen

De politie wil graag spreken met mensen die de witte Volkswagen Caddy of de zwarte Seat Leon zaterdag voor, rond of na het schieten, hebben gezien. Ook komt de recherche graag in contact met personen die misschien iets is opgevallen rond het Wilhelminaplein, de Wittgensteinlaan, en op het traject naar Hoofddorp. Het zou helemaal mooi zijn als mensen misschien personen hebben gezien bij deze auto’s.

Mochten er mensen zijn die beeldmateriaal hebben dan ontvangt de recherche deze graag. Foto’s en video’s kunnen geupload worden op de site van de politie. Tevens hoopt het onderzoeksteam dat er mensen zijn die iets weten van een mogelijk motief. En de rechercheurs willen met spoed in contact komen met mensen die iets van het schieten of van de vlucht van de daders hebben gezien of hebben vastgelegd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: