vrijdag, 28. oktober 2016 - 10:16 Update: 28-10-2016 10:31

Brandweer laat brand in waxfabriek Bladel uitbranden

Brandweer laat brand in waxfabriek Bladel uitbranden
Foto: Archief EHF
Bladel

De brandweer laat de brand bij waxfabrikant Koster in Keunen uitbranden. Volgens het RIVM zijn er geen gevaarlijke stoffen aangetroffen.

De brand in de waxfabriek brak donderdagnacht uit. Door de enorme brand liep hete vloeibare was vermengt met bluswater, vergelijkbaar met kaarsvet, met liters tegelijk de straten in. Grote hoeveelheden liepen ook het riool in. Omwonenden van het bedrijf aan de Raambrug hebben noodgedwongen de nacht elders doorgebracht nadat ze waren geëvacueerd wegens explosiegevaar. Een aantal bedrijven op het industrieterrein blijft vrijdag dicht.

De brandweer heeft eerder besloten het vuur in het pand gecontroleerd te laten uitbranden. Blussen van de hete natuurwax heeft geen zin.

Volgens de brandweer zijn de vrijgekomen stoffen door de brand niet direct schadelijk voor de volksgezondheid. Het RIVM heeft ook metingen gedaan van de neergekomen stoffen in de omgeving. Ook daaruit blijkt dat ze geen direct gevaar vormen. Omwonenden van de fabriek hebben de nacht doorgebracht in een hotel. 200 brandweerlieden zijn 's nachts ingezet om het vuur te bestrijden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):