donderdag, 3. november 2016 - 23:26 Update: 03-11-2016 23:29

FNV en CNV: Petitie voor Arriva voor veiligheid en betere arbeidsvoorwaarden

n CNV: Petitie voor Arriva voor veiligheid en betere arbeidsvoorwaarden
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Maastricht

Zeker 600 machinisten, stewards en buschauffeurs willen dat er een nieuw overleg met Arriva komt over de overgang van Veolia naar Arriva in Limburg.

Tijdens een personeelsbijeenkomst donderdagavond in Venlo overhandigden zij samen met de vakbonden FNV en CNV een petitie aan Arriva. Het overleg moet leiden tot concrete afspraken over het niveau van de sociale veiligheid en betere arbeidsvoorwaarden.

Concessie OV in Limburg van Veolia naar Arriva

Vanaf 11 december neemt Arriva het openbaar vervoer (OV) in Limburg over van Veolia. Dit betekent dat ook de buschauffeurs, stewards en machinisten van werkgever veranderen. Omdat Arriva tot op heden geen duidelijkheid verschaft, neemt bij de werknemers de onzekerheid over hun toekomst toe.

Sociale veiligheid en arbeidsvoorwaarden in het geding

‘Arriva weigert af te spreken dat de dubbele bezetting van stewards op de treinen gegarandeerd blijft. Hiermee komt de sociale veiligheid in het geding en dat is voor ons onacceptabel’, reageert Ostar van den Berg, buschauffeur en voorzitter kadergroep FNV. ‘Bovendien willen de werknemers de garantie dat ze dezelfde arbeidsvoorwaarden houden en dat voor nieuwe collega’s de cao OV geldt’, vult Jean- Marie Serverijns, bestuurder CNV Vakmensen aan.

Limburgers evenveel waard als Brabanders

Naast bovengenoemde punten willen de werknemers dat er met de bonden een sociaal plan wordt afgesloten dat gelijkwaardig is aan het sociaal plan in Brabant. Marlies Peeters van FNV Streekvervoer: ‘Limburgers zijn evenveel waard als Brabanders. Een beëindigingsvergoeding dat in veel gevallen amper de helft is van wat een Brabantse collega ontvangt, valt uiteraard zeer slecht bij de Limburgers.’

Categorie:
Provincie:
Tag(s):