maandag, 14. november 2016 - 16:52 Update: 14-11-2016 17:06

Politie ontmantelt amfetaminelab in boerderij Gelderse Laren

Politie ontmantelt amfetaminelab in boerderij Gelders Laren
Foto: Politie
Laren (Gelderland)

Maandagochtend heeft de politie in het Gelderse Laren een amfetaminelab ontmanteld dat gevestigd was in een afgelegen boerderij en bijbehorende schuur aan de Rossweg. Dit meldt de politie maandag.

'Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, de politie onderzoekt wie er verantwoordelijk was of waren voor het lab', aldus de politie .

Tip

Bij de politie was informatie gekomen dat er mogelijk een drugslab zou zijn op dit adres. Hierop heeft de politie een onderzoek ingesteld en vandaag een instap gedaan in de boerderij. Er werd ter plekke niemand aangetroffen en er werden op dat moment geen drugs geproduceerd. Alle spullen die gebruikt worden bij productie van amfetamine zoals tonnen en ketels stonden er wel en zijn in beslag genomen door de politie en afgevoerd.

Ontmantelen

Experts van het LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) van de politie hebben ter plekke geholpen om het lab te ontmantelen. Dit omdat bij ontmanteling van een dergelijk lab sprake is van risico´s voor mens en milieu. Ook kan eenduidige gegevensverzameling bij de ontmanteling van productieplaatsen een belangrijke bijdrage leveren aan de opsporing.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: