vrijdag, 18. november 2016 - 8:50 Update: 18-11-2016 13:52

Dna-match in onderzoek Posbankmoord

Dna in gevonden muts Posbankmoord komt overeen met verdachte
Foto: Politie
Rhenen

Ondanks dat Souris R. uit Veghel zijn kaken stijf op elkaar houdt over de moord op Alex Wiegmink op de Posbank in Rhenen, lijkt het net rond hem te sluiten. Zijn advocaat laat aan De Telegraaf weten dat er niet alleen de verklaring is van de 55-jarige Frank S. uit Boekel, maar dat er ook een dna-match is en andere belastende feiten. Het dna wat gevonden is in de muts komt overeen met die van R.

De 43-jarige hindoestaan werd twee weken geleden aangehouden nadat Frank S. zichzelf had aangegeven bij de politie uit gewetenswroeging. Beide verdachten kwamen vanaf het begin al voor in het onderzoek naar de dood op Alex Wiegmink, alleen als getuigen. Politie en justitie hadden jaren lang een Arnhemse autodief op de korrel als mogelijke verdachte. Naar nu blijkt was dit onterecht.

De 44-jarige Wiegmink werd 13 jaar geleden doodgeschoten op de Posbank in Rhenen toen hij daar aan het hardlopen was. Wiegmink was op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats. Het lichaam van Wiegmink werd achter in diens Opel gelegd en naar een bosgebied in het Brabantse Erp gereden. Hier werd de Opel door de verdachten in brand gestoken.

Het tweetal blijft de komende 90 dagen nog vastzitten. Hun voorarrest werd donderdag door de raadkamer verlengd. 

Categorie:
Provincie: