maandag, 28. november 2016 - 22:02 Update: 28-11-2016 22:34

OM eist celstraffen van twee en vier jaar in grote Zeeuwse zedenzaak

OM eist celstraffen van twee en vier jaar in grote Zeeuwse zedenzaak
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Middelburg

De rechtbank in Middelburg heeft maandag tegen twee mannen, die verdacht worden van mensenhandel en seksuele uitbuiting, twee en vier jaar cel geëist. Dit meldt onder meer het Algemeen Dagblad.

Het is de eerste eis in de grote Zeeuwse zedenzaak en het gaat om de twee hoofdverdachten. Tegen een 21-jarige man uit Goes werd twee jaar cel geëist. Hij zou het toen 17-jarige meisje naar Zeeland hebben gelokt, toen ze was weggelopen uit een inrichting,. Daarna heeft een 27-jarige man uit Velp samen met een vrouw uit Vlissingen haar gedwongen om de prostitutie in te gaan. Tegen hem eist het OM vier jaar cel. De man en de vrouw maakten naaktfoto's van het meisje en zetten haar op een datingsite en regelden afspraken voor haar.  De vrouw is de derde hoofdverdachte en staat dinsdag voor de rechter.

De seksuele uitbuiting van het meisje gebeurde in het najaar van 2014. De prostitutie duurde twee maanden en vond plaats vanuit woningen en hotels in Vlissingen. Ook zouden er cardates zijn geregeld. Het meisje zit nu ondergedoken uit angst voor wraak, zo meldt de krant. Volgens haar advocaat gaat het niet goed met haar. Therapie heeft nog geen effect gehad, waardoor ze nu 'heel zware' therapie moet volgen. Ze was maandag wel naar de rechtbank toegekomen. Ondanks de vele belastende verklaringen ontkennen de verdachten dat zij het meisje tot prostitutie hebben gedwongen.