woensdag, 30. november 2016 - 13:14 Update: 30-11-2016 13:51

150-jarige Canada is 'hot' in vakantieseizoen 2017

150-jarige Canada is 'hot' in vakantieseizoen 2017
Foto: Tenzing Travel
Amsterdam

Het is voor reisorganisatie Tenzing Travel wel duidelijk: Canada is 'hot' en dit is te merken door de duidelijke toename in de boekingen.

'Het feit dat Canada volgend jaar 150 jaar bestaat, is één van de redenen dat de bestemming voor toeristen nog aantrekkelijker wordt', meldt Tenzing Travel woensdag. De kans is groot dat de populariteit van Canada nog meer gaat stijgen, nu Lonely Planet Canada heeft uitgeroepen tot beste reisbestemming van 2017.

Gratis toegang

Om het 150-jarig bestaan van Canada te vieren, hebben alle nationale parken in 2017 gratis toegang. Daarnaast helpt de gunstige dollarkoers ook een handje mee. Toeristen lijken hierdoor te beseffen dat er een zeer grote vraag is naar deze bestemming. 

Cijfers GfK

Melanie Modder, productmanager van Tenzing Travel, geeft aan dat de vraag voor vertrek in 2017 naar Canada een behoorlijke stijging laat zien. Dat wordt ook bevestigd door cijfers van GfK. Zij hebben gemeten dat het aantal tot en met september van dit jaar gemaakte boekingen naar Canada al met 15% is gestegen in vergelijking met vorig jaar. 

'Explosieve groei'

Vanaf oktober is er bij Tenzing Travel zelfs een explosieve groei zichtbaar. Melanie Modder: 'De afgelopen maanden zagen we de interesse al toenemen, maar in oktober is er zelfs een stijging van 50% ten opzichte van vorig jaar geconstateerd in de vraag naar Canada reizen.'

Run op huurcampers

Hoe zit het dan met de beschikbaarheid van accommodaties? 'Op dit moment zijn er nog voldoende hotels en huurauto’s aanwezig, al zien we wel dat de beschikbaarheid voor de zomer sneller achteruit loopt dan vorige jaren. Vooral de verhuur van campers gaat ontzettend hard. Reizigers doen er goed aan om niet tot januari te wachten, wat meestal het moment is dat zij zich gaan voorbereiden op hun vakantie', aldus Melanie Modder. 

'Kanata'

De naam Canada is afgeleid van het indiaanse woord kanata, wat nederzetting betekent. Het land werd al duizenden jaren bewoond door indianen en inuit voordat het vanaf de 15e en 16e eeuw door de Europeanen, met name Fransen en Engelsen, werd verkend en gekoloniseerd. Frankrijk raakte in 1763 zijn kolonie Nieuw-Frankrijk kwijt aan de Engelsen. In 1867 vormden vier Engelse koloniën de Canadese Confederatie. Met het Statuut van Westminster in 1931 kreeg Canada meer autonomie binnen het Britse Rijk en pas in 1982 werd het land door de Canada Act ook formeel geheel onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Categorie:
Provincie: