woensdag, 30. november 2016 - 20:42

In hoger beroep tot een jaar cel geëist tegen tien klanten in ‘Valkenburgse zedenzaak’

In hoger beroep tot een jaar cel geëist tegen tien klanten in ‘Valkenburgse zedenzaak’
Foto: fbf
Valkenburg

De advocaat-generaal (OM) in Den Bosch heeft op de eerste zittingsdag in hoger beroep in de ‘Valkenburgse zedenzaak’ straffen variërend van twaalf maanden onvoorwaardelijke celstraf tot vijf maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk gecombineerd met een werkstraf van 60 uur geëist tegen tien mannen.

De mannen worden door het OM gezien als klanten van het 16-jarige meisje dat door pooierboy Armin A. seksueel werd uitgebuit in de periode 29 september tot en met 14 oktober 2014 onder meer in een hotel in Valkenburg. In de visie van het OM hebben de tien klanten, thans tussen de 23 en 57 jaar oud, zich schuldig gemaakt aan het tegen betaling plegen van ontucht met het minderjarige meisje.

De zaak kwam aan het licht naar aanleiding van een melding van vermissing van het meisje door haar vader. De politie nam de vermissing in onderzoek en kwam haar (profiel) tegen op een sekssite. Ze werd op 14 oktober 2014 aangetroffen in een hotelkamer in Valkenburg samen met haar ‘vriend en pooierboy’ Armin A. en een andere man die een klant van haar bleek te zijn. Bewijsmateriaal, zoals gebruikte condooms en de werktelefoon van het meisje, werd in beslag genomen. Het meisje verklaarde dat ze, onder invloed en dwang van Armin A., in de prostitutie terecht kwam en gemiddeld tenminste 4 à 5 klanten per dag had in de periode 29 september t/m 14 oktober 2014. 

Het OM vervolgde niet alleen de mensenhandelaar; hij is onherroepelijkveroordeeld tot twee jaar cel, maar ook meer dan dertig klanten. “De andere kant van seksuele uitbuiting is dat er klanten zijn die de “markt” voor deze vorm van mensenhandel in stand houden, waarbij helaas ook regelmatig minderjarige prostituees betrokken zijn. Ook daar treedt het OM hard tegen op”, zo stelde de advocaat-generaal.

Categorie:
Provincie: