zaterdag, 3. december 2016 - 12:38 Update: 03-12-2016 12:40

Beveiliger NS in Haarlem mishandeld en met graffitiverf bespoten

Beveiliger NS in Haarlem mishandeld en met graffitiverf bespoten
Foto: Archief EHF
Haarlem

Vrijdagmiddag is een beveiliger van de NS bij het station van Haarlem besmeurd met graffitiverf en mishandeld nadat hij twee personen op heterdaad betrapt had toen zij graffiti op een stilstaand treinstel aan het spuiten waren. Dit meldt de politie zaterdag.

Op heterdaad betrapt

Dit gebeurde na melding van mishandeling van een beveiligingsmedewerker van de Nederlandse Spoorwegen (NS). De melding kwam ter hoogte van de Rozenstraat. De beveiliger betrapte een aantal graffitispuiters op heterdaad en sprak ze aan. Ze waren graffiti aan het spuiten op een geparkeerd treinstel. 

De man werd vervolgens mishandeld en besmeurd met graffiti door het tweetal. De beveiliger kon een van de verdachten zelf overdragen aan de politie. De tweede verdachte kon, dankzij een goed signalement, in de directe omgeving worden aangehouden. 

Ziekenhuis

De beveiligingsmedewerker is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de twee mannen van 18 en 28 jaar uit respectievelijk Haarlem en Groot-Brittannië aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: