vrijdag, 9. december 2016 - 13:28 Update: 09-12-2016 13:33

Kind (3) gereanimeerd na auto te water, ontsnapte kat gevangen

Kind (3) gereanimeerd na auto te water, ontsnapte kat gevangen
Foto: Archief EHF
Dodewaard

Een moeder en haar 3-jarige zoontje zijn donderdagochtend bij een verkeersongeval op de A15 bij Dodewaard te water geraakt. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

'Beide inzittenden konden met hulp van omstanders worden gered. Het kind werd met succes gereanimeerd en ligt nog in het ziekenhuis. De moeder was met de schrik vrij gekomen. De aanvankelijk uit de auto ontsnapte huiskat kon later weer worden gevangen.

Auto over de kop en te water

Het ongeval gebeurde rond 10.50 uur op het traject van Nijmegen richting Tiel. Door nog onbekende oorzaak raakte de 30-jarige vrouw uit Heukelum van de weg waarna haar auto over de kop sloeg en op de kop in het water terecht kwam. Diverse getuigen schoten te hulp en wisten de inzittenden te bevrijden en de eerste hulp te verlenen. 

Kat

Het 3-jarige zoontje ligt nog wel in het ziekenhuis, zijn toestand is stabiel. Een kat, die ook in de auto zat van de moeder en haar kind was in de consternatie ontsnapt toen de auto werd geborgen. Het diertje kon gevangen worden en is tijdelijk opgevangen door de dierenambulance.

Tweede ongeval

Gedurende afhandeling van het ongeval botste in de inmiddels ontstane file een personenauto achterop een vrachtwagen. De inzittenden van de personenauto, een man en vrouw van beiden 24 jaar uit Andelst, raakten ook gewond en moesten naar het ziekenhuis.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: