woensdag, 14. december 2016 - 9:10 Update: 14-12-2016 9:15

Fractieleden SP twijfelen aan Roemer

Fractieleden SP twijfelen aan Roemer
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Het rommelt binnen de Tweede Kamerfractie van de Socialistische Partij (SP).

Meerdere Tweede Kamerleden betwijfelen of Emile Roemer wel moet aanblijven als lijsttrekker. Ze vrezen dat de verkiezingen in maart voor de SP weer zullen uitdraaien op een fiasco net zoals vier jaar geleden. Dit schrijft het AD  woensdag. De onvrede is zo hoog opgelopen dat SP-Kamerleden zelf contact hebben gezocht met de krant. Ze doen hun verhaal anoniem.

De krant citeert twee Kamerleden. Een van de Kamerleden in de krant: 'Het broeit omdat er dingen te lang zijn blijven liggen. Conflicten worden niet opgelost. Roemer heeft sinds zijn aantreden nooit onderhoud gepleegd. Want Emile duikt. Hij kan geen fractie leiden, laat staan Nederland.' Volgens dit Kamerlid is Roemer een aardige man, maar weet iedereen om hem heen dat hij het niet gaat redden. 'Na de verkiezingen wordt hij gewoon geslachtofferd.'

Volgens het andere Kamerlid heerst er een zelf opgelegde sfeer aan de top van de partij van : 'Het gaat fantastisch en fantastisch', terwijl het niet goed gaat met de SP. Volgens hem heeft de partij te weinig zelfkritisch vermogen.

De krant schrijft dat er binnen de partij verdeeldheid heerst over de te varen koers van de partij. Met name de focus van de partij op het Nationaal Zorgfonds vindt een groep Kamerleden een slechte strategie. Dit Nationaal Zorgfonds is het plan om één grote zorgverzekeraar op te zetten en het eigen risico af te schaffen. Critici vinden onderwerpen als integratie en veiligheid ook belangrijk.

Roemer is sinds 2010 politiek leider en fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer.De SP heeft sinds 2010 15 zetels in de Tweede Kamer. n de Peilingwijzer staat de partij op dit moment tussen de 13 en de 15 zetels.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):