woensdag, 14. december 2016 - 13:36

Hilversum mag afsteken vuurwerk verbieden in centrum

Hilversum mag afsteken vuurwerk verbieden in centrum
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hilversum

In het centrumgebied van Hilversum mag dit jaar voor een 2de keer een vuurwerkvrije zone worden ingesteld. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

Burgemeester Pieter Broertjes: “Een mooie uitspraak waar ik als burgemeester natuurlijk erg blij mee ben. Komende jaarwisseling hebben we voor de 2de keer een gebied in Hilversum waar geen vuurwerkoverlast is en waar mensen rustig kunnen feestvieren. Vorig jaar werd dit door veel mensen als zeer prettig ervaren.”

Wat vooraf ging

Vuurwerkhandelaren hadden in 2014 met succes een zaak aangespannen tegen het besluit van het college van B&W om een vuurwerkvrije zone in Hilversum in te voeren. Alleen de burgemeester mag een vuurwerkverbod instellen, oordeelde de rechter toen. De rechtbank oordeelde eind vorig jaar dat het college het bevoegde orgaan is om een vuurwerkvrije zone in te stellen. Vorig jaar was er dus een vuurwerkvrije zone in Hilversum.Tegen deze uitspraak ging vuurwerkhandelaar Witbaard in hoger beroep bij de Raad van State. Woensdag 14 december is de uitspraak van de Raad van State in het voordeel van de Gemeente. Het afsteekverbod in het centrum is nu definitief.

Categorie:
Provincie: