vrijdag, 16. december 2016 - 16:55 Update: 18-12-2016 16:42

Zeer grote brand kunststoffabriek Roermond

Zeer grote brand kunststoffabriek Roermond
Foto: Archief EHF
Roermond

Vrijdagmiddag is bij een kunststoffabriek in het Limburgse Roermond een grote brand uitgebroken. Dit heeft de veiligheidsregio Noord-Limburg vrijdag bekendgemaakt.

De brand brak rond 15.00 uur uit op het industrieterrein bij Sekisui Alveo BV aan de Montageweg 6 in Roermond. De brand breidde zich al snel uit tot een zeer grote brand waarbij ook grote zwarte rookwolken werden gevormd. 

Zwarte rookwolken

De brandweer en de veiligheidsregio adviseerden aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en weg te blijven bij de brand en niet in de rook te gaan staan. Het treinverkeer van en naar Roermond is vanwege de rookontwikkeling door de brand stilgelegd.

Grip 3

Vanwege de grootte van de brand werd er opgeschaald naar Grip 3. De brandweer heeft op diverse plekken rond de brand metingen verricht maar heeft tot op heden nog geen schadelijke stoffen aangetroffen.

Meerder brandweerkorpsen

De brandweer van Roermond werd door diverse andere brandweerkorpsen uit de directe omgevingen ondersteund bij de bluswerkzaamheden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen al kon dit nog niet officieel worden bevestigd. 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Pas nadat het sein brand meester is gegeven en de bluswerkzaamheden zijn afgerond kan er worden begonnen met een onderzoek naar de precieze oorzaak van de brand. 

Update 17.45 uur

Het gebouw van Sekisui Alveo is naar binnen toe ingestort. Dit leidt tot kleine brandjes, maar die zijn onder controle, zo laat de Veiligheidsregio Limburg-Noord weten.

Update 18:07 uur

In het hele centrum van Roermond heeft de brandweer geen concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Het kan nog wel stinken.

Update 18:35 uur

Het treinverkeer komt weer langzaam op gang.
Om 19:15 uur vertrekt de eerste trein vanuit Weert naar Roermond.
Om 19:40 uur vertrekt de eerste trein vanuit Sittard naar Roermond.

Update 18:38 uur

De brandweer schaalt de operatie af. Het nablussen gaat nog enige tijd duren. Een sloopbedrijf is gestart met sloopwerk.

Update 18:40 uur

De N570 (Keulsebaan) is weer open.
De directe omgeving van de brand blijft afgesloten.

Update 18:58 uur

Het advies om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden geldt enkel nog voor het gebied tussen de spoorlijn Ijzeren Rijn, Stationsweg en Keulsebaan.

Update 19:22 uur

Het advies om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden geldt enkel nog voor het donkergrijs en geel gemarkeerde gebied:

Update 19:24 uur

De treinbeperkingen tussen Roermond en Sittard/Weert zijn voorbij. Reizigers moeten nog wel rekening houden met een langere reistijd.

Update 19:30 uur

Alle op- en afritten van de A73 zijn weer open.

Update 19:37 uur

Rijkwaterstaat stelt de voor dit weekend geplande onderhoudswerkzaamheden aan de A73-tunnels bij Roermond uit naar een nader te bepalen datum.

Update 19:43 uur

Het sein brand meester is gegeven.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: