dinsdag, 24. januari 2017 - 21:16 Update: 25-01-2017 14:38

Politie geeft identiteit vrij schutter Thialf

Politie geeft identiteit vrij schutter Thialf
Foto: Google streetview
Heerenveen

De politie en het Openbaar Ministerie hebben besloten de naam en foto dinsdagavond openbaar te maken van de voortvluchtige verdachte die zaterdagavond 7 januari 2017 bij het Thialf-stadion schaatssponsor Bert Jonker in zijn hand schoot. Dit meldt de politie dinsdagavond.

In hand geschoten

Bert Jonker reed even eerder die avond rond 19.00 uur van de parkeerplaats af in zijn zwarte Tesla toen hij een man op zich af zag lopen zwalken. Toen Jonker stopte en het raampje omlaag deed trok de man een wapen. Omdat Jonker meteen gas gaf, raakte de van dichtbij afgevuurde kogel alleen zijn hand.

Schutter herkend

Het slachtoffer gaf meteen door aan de politie dat hij de schutter had herkend, het is een man met wie hij in het verleden een zakelijk conflict had. Politie en het Openbaar Ministerie hebben de afgelopen 2 weken alles geprobeerd om diens verblijfplaats te achterhalen. Omdat dat tot op heden niet is gelukt, is besloten zijn identiteit openbaar te maken. 

De verdachte is een 56 jarige man. Hij werd geboren op 10 mei 1960 in Den Haag en heeft zover bekend geen vaste woon-of verblijfplaats. Hij is niet lang, kleiner dan 1.75 meter, heeft een tenger postuur en droeg een ringbaardje toen hij schoot. 

Hij heeft moedervlekken in zijn gezicht en bruine wat hangende ogen. Hij droeg die zaterdagavond 7 januari vermoedelijk een langere geelbruine jas. Hij is gevallen toen hij het schot had gelost, is daarna weggerend, maar het is niet duidelijk hoe hij daarna is gevlucht. en waar hij dus nu is. 

Vragen

De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over de verblijfplaats van de verdachte of die onlangs nog contact gehad hebben met hem weten waar hij de laatste tijd wel vaker verbleef, zowel voor het schietincident op 7 januari als daarna. Bel de tiplijn via 0800-6070. U kunt ook anoniem bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: