maandag, 30. januari 2017 - 10:48 Update: 30-01-2017 10:52

Gestolen hondjes Zorgboerderij aangetroffen

Gestolen hondjes Zorgboerderij aangetroffen
Foto: Politie
Breda

De politie heeft zondag omstreeks 20.15 uur in een woning in de Bredase wijk Tuinzigt een van de recent in Baarle Nassau gestolen hondjes aangetroffen. De 22-jarige bewoonster werd aangehouden op de verdenking van heling. Zij is vastgezet. Het onderzoek wordt voortgezet.

Op donderdag 26 januari 2017 deed een 26-jarige vrouw namens de Zorgboerderij de Mekkerbek aan het Oordeel-Heikant, aangifte van de diefstal van vier nog niet gechipte chocobruine Old English Bulldog pups. De hondjes zaten bij de moederhond in een afgesloten garage achter de woning bij de boerderij. Ze waren op dat moment bijna zeven weken oud en kunnen eigenlijk pas op de leeftijd van 9 a 10 weken het nest verlaten. De diefstal werd om 07.00 uur ontdekt omdat de garagedeur open stond.

Tip

Op zondag 29 januari 2017 kwam bij de politie een tip binnen. Door hierop verder te rechercheren ontstond zicht op een mogelijke verblijfplaats van de hondjes. Agenten betraden een woning in de wijk Tuinzigt alwaar een van de gestolen puppy’s  werd aangetroffen. De 22-jarige bewoonster werd als verdachte van heling aangehouden.  Gisteravond heeft de aangeefster het aangetroffen hondje voor 100% terug herkend. Het hondje heeft bepaald kenmerken zoals een bruine vlek op het witte linkeroor en een bepaalde aftekening op de kop waardoor zij dit met zekerheid kon verklaren. Het beestje zag er volgens haar naar omstandigheden goed uit. Ze heeft het dier meegenomen omdat zij als bewaarder is aangesteld in afwachting van een officiële beslissing daarover.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: