dinsdag, 21. februari 2017 - 15:43 Update: 21-02-2017 17:16

Actievoerder John Lanting aangehouden voor lastigvallen NAM

Actievoerder John Lanting aangehouden voor lastigvallen NAM
Foto: NAM
Uithuizen

De politie heeft dinsdag actievoerder John Lanting van Schokkend Groningen aangehouden voor het stelselmatig lastigvallen van de NAM. Dit zegt een woordvoerder van de politie tegenover Blik op Nieuws.

Volgens de woordvoerder zou Lanting vorige week donderdag en vrijdag tussen de negentig en honderd keer de NAM hebben gebeld. Nadat hij dinsdag binnen een uur dertig keer had gebeld was de maat vol en is hij op last van de officier van justitie aangehouden. Langting wilde met de directeur van de NAM spreken, maar de receptioniste zei dat dit niet aan de orde was. De woordvoerder van de politie zegt dat het van het werkhouden van de receptioniste doormiddel van dwang strafbaar is. Lanting is na zijn aanhouding ingesloten en zal nader gehoord worden.

Schokkend Groningen

De actiegroep Schokkend Groningen laat op haar Facebookpagina weten: ‘John aangehouden na aangifte NAM wegens stalking. Gekker moet het niet worden. En het Openbaar Ministerie werkt er blijkbaar graag aan mee. Wanneer worden de vernielers van deze provincie nou eens aangehouden? De wereld op z'n kop.’

NAM

Op de vraag wat er op tegen is dat Lanting in contact komt met de directeur van de NAM zegt een woordvoerder van de NAM. ‘Er is niets op tegen dat dhr. Lanting in contact komt met de directeur van de NAM, maar er zijn fatsoensnormen overschreden richting mijn collega’s waardoor we er klaar mee waren.’ Er is volgens de woordvoerder van de NAM niet alleen naar de receptioniste gebeld, Lanting zou ook rechtstreekse nummers van medewerkers van NAM hebben weten te bemachtigen en tientallen keren hebben gebeld.

‘We begrijpen de frustratie van dhr. Lanting en bekijken zijn dossier. Lanting wil uitgekocht worden voor een miljoen euro en dat ligt mijlen ver uit elkaar van wat we voor hem kunnen doen.’ 

Categorie:
Provincie: