maandag, 27. februari 2017 - 13:54 Update: 27-02-2017 14:02

Dronken jongeman (18) wil op de vuist met ambulancebroeders

Dronken jongeman (18) wil op de vuist met ambulancebroeders
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Lelystad

In Lelystad heeft de politie vrijdagavond een 18-jarige jongeman die te veel had gedronken onder controle moeten brengen nadat hij op de vuist wilde gaan met ambulancebroeders die door de politie waren opgeroepen om de jongen na te kijken. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

De politie kreeg de melding van een dronken jongen die op een bankje zat aan de Karveel in Lelystad. De politie trof na een kort onderzoekje de 18-jarige Lelystedeling aan. Voor de zekerheid lieten de agenten een ambulance komen om hem toch even na te kijken. 

Agressief

De jongeman werd agressief en wilde met ambulancebroeders op de vuist gaan. De agenten hebben de jongen vervolgens onder controle gebracht en naar ambulance gebracht. Onderweg naar ging de jongeman weer op de vuist maar nu met agenten. 

Geboeid naar ziekenhuis gebracht

De jongeman werd vervolgens geboeid en gezien de buitentemperatuur overgebracht naar ziekenhuis. Hier bleek hij een alcoholpromillage van 2.4‰ te hebben en een lichaamstemperatuur van maar 35 graden Celcius. De politie heeft daarna zijn  ouders in kennis gesteld. De volgende dag kon de jongeman inmiddels nuchter het ziekenhuis weer verlaten.
 

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: