maandag, 6. maart 2017 - 13:29 Update: 06-03-2017 13:37

Museumdeel Anne Frankhuis wordt vernieuwd

Museumdeel Anne Frankhuis wordt vernieuwd
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het museumgedeelte van het Anne Frank Huis maakt zich op voor een nieuwe generatie en gaat vernieuwen. 'Museumbezoekers krijgen meer historische context en verdieping geboden om het levensverhaal van Anne Frank beter te kunnen begrijpen en de onderduikplek beter te kunnen ervaren', zo laat het museum maandag weten.

Authentiek karakter huis blijft intact

'De aanpassingen laten het authentieke karakter van het huis intact. Naast de museale vernieuwing krijgt het museum meer ruimte voor educatieve ontvangsten en bezoekersfaciliteiten en krijgt het een nieuw entreegebied. Het Anne Frank Huis blijft tijdens de werkzaamheden geopend', aldus het museum.

Ronald Leopold, algemeen directeur Anne Frank Stichting: 'Veel van onze bezoekers zijn jonger dan 25 jaar en komen uit landen buiten Europa. Het is daarom belangrijk om in het museum dieper in te gaan op de historische context en de achtergronden van het levensverhaal van Anne Frank'. 

Meer informatie

'We gaan meer informatie geven over wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging is gebeurd, hoe dat kon gebeuren en wat dit voor het heden betekent. Ook gaan we dieper op de onderduikgeschiedenis en de hoofdpersonen van dit huis. We behouden het authentieke karakter van het huis; de ervaring en betekenis staan voorop', aldus Leopold.

Meer ruimte en nieuwe entree

Naast de museale vernieuwing krijgt het Anne Frank Huis meer ruimte. De voormalige studentenwoningen aan de Westermarkt worden bij het museum betrokken, waardoor er ruimte beschikbaar komt voor educatieve ontvangsten en bezoekersfaciliteiten, zoals een garderobe. Ook krijgt het museum een nieuw en groter entreegebied aan de Westermarkt. Het museum blijft geopend gedurende de werkzaamheden, die zo’n twee jaar in beslag zullen nemen. 

Categorie:
Provincie: