dinsdag, 11. april 2017 - 22:10 Update: 11-04-2017 22:19

Lid raad AFM weg vanwege onderzoek naar zijn voormalige werkgever PwC

Lid raad AFM weg vanwege onderzoek naar zijn voormalige werkgever PwC
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Omdat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft besloten een onderzoek in te stellen naar PwC inzake specifieke controledossiers, heeft Bart Koolstra besloten zijn functie als lid van de raad van toezicht van de AFM definitief neer te leggen. Dit heeft de AFM dinsdag bekendgemaakt.

Voormalig werkgever

Bart Koolstra was destijds als partner van PwC betrokken bij een van de controledossiers. Op 26 februari had Bart Koolstra al besloten zijn functie tijdelijk neer te leggen.

Aanleiding voor het onderzoek door de AFM naar PwC zijn publicaties in dagblad NRC Handelsblad op 25 en 28 februari 2017. Om het AFM-onderzoek niet te belasten, heeft Bart Koolstra besloten zijn functie als lid van de raad van toezicht van de AFM definitief neer te leggen. 

Schijn van belangenconflict

Bart Koolstra: 'Het feit dat er nu een onderzoek loopt naar PwC, waarvan ik het resultaat wat mij betreft vol vertrouwen tegemoet zie, maakt dat een volwaardig lidmaatschap op korte termijn niet meer mogelijk lijkt te zijn. Immers er zou een schijn van belangenconflict kunnen ontstaan. Ik heb derhalve het initiatief genomen om definitief terug te treden'.

Categorie:
Provincie: