maandag, 1. mei 2017 - 13:45 Update: 01-05-2017 13:49

Moeder (40) en zoontje (8) omgekomen na aanrijding met vrachtwagen

Moeder (40) en zoontje (8) omgekomen na aanrijding met vrachtwagen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zeewolde

Een tragisch ongeval vrijdagmiddag, waarbij een personenauto en een vrachtwagen betrokken waren, heeft het leven gekost van een 40-jarige moeder en haar 8-jarige zoontje. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

'Vrijdagmiddag ontstond op de Gooiseweg een aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen. De twee inzittenden van de auto kwamen om het leven', aldus de politie.

Traumahelikopter

Rond 15.35 uur kwam de melding van de aanrijding tussen de auto en de vrachtwagen. In de auto zaten een 40-jarige vrouw uit Medemblik en een 8-jarige jongen uit Medemblik. Een traumahelikopter landde zodat een trauma-arts eerste hulp kon verlenen. 

Vrouw ter plaatse overleden, zoontje in ziekenhuis

Helaas mocht hulp voor de vrouw niet meer baten, zij overleed ter plekke. Het jongetje werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Daar overleed hij in de nacht van zondag 30 april op maandag 1 mei aan zijn verwondingen. 

Onderzoek naar toedracht

De 56-jarige vrachtwagenchauffeur werd ook naar een ziekenhuis gebracht. Specialisten van de Verkeersongevallenanalyse doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: