maandag, 22. mei 2017 - 16:40 Update: 22-05-2017 16:44

Kapotte koplamp leidt tot vondst drugs en zelf gefabriceerde slagwapens

Kapotte koplamp leidt tot vondst drugs en zelf gefabriceerde slagwapens
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Clinge

In de nacht van zondag op maandag is in het Zeeuwse Clinge een 31-jarige vrouw aangehouden omdat ze drugs en zelfgemaakte slagwapens in haar auto had liggen. Dit meldt de politie maandag.

Kapotte koplamp

Twee agenten reden in de nacht van zondag op maandag net na middernacht op de Gentsevaart. Een auto met een kapotte koplamp passeerde hen. Zij zetten de bestuurster daarvan in de Molenstraat aan de kant. De vrouw kon haar rijbewijs niet tonen maar wel haar ID. 

Stok met schroeven

Om deze te kunnen lezen scheen de agent bij met zijn zaklamp waardoor zijn oog op een stok met schroeven viel. De schroeven zaten door de stok heen en staken aan een kant zo uit, zodat er ernstig letsel mee aan personen kan worden toegebracht. De vrouw dacht dat ze deze wapens mocht bezitten. De verdachte moest uitstappen en haar auto werd verder doorzocht. 

Drugs in dashboardkastje

In het dashboardkastje vonden de agenten amfetamine en cocaïne. Voor de drugs en het wapenbezit werd de bestuurster aangehouden en geboeid in de politieauto gezet. Ze schreeuwde en tierde er op los. 

Gevlucht

Terwijl de agenten verder in haar auto keken, vluchtte de vrouw uit de politiewagen en zette het op een lopen. Een van de agenten kreeg haar al snel te pakken. Opgeroepen collega's van de agenten hebben naar het cellencomplex gebracht. De drugs en de wapens zijn in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: