zaterdag, 27. mei 2017 - 11:39 Update: 27-05-2017 11:40

Gratis picknickkleedje voor bezoekers Vondelpark in strijdt tegen zwerfafval

Gratis picknickkleedje voor bezoekers Vondelpark in strijdt tegen zwerfafval
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Vanaf zaterdag kan je rond het Vondelpark een gratis picknickkleedje ophalen. Na gebruik doet het kleedje dienst als vuilniszak.

De Vereniging Vrienden van het Vondelpark nam het initiatief, in hun strijd tegen de enorme stroom aan afval die het Vondelpark 's zomers te verduren krijgt. 

In twintig levensmiddelenwinkels en horecagelegenheden in en rondom het Vondelpark kunnen parkbezoekers vanaf deze week, op elke zomerse dag, een iconisch Vondelpark picknickkleedje meenemen voor hun afval. Het CleanPicnic-kleedje is speciaal ontworpen voor het Vondelpark en is een kleedje en afvalzak ineen. Vrienden van het Vondelpark regelt vrijwilligers uit de buurt voor het uitdelen van de kleedjes in het park. Het parkbeheer van de gemeente Amsterdam vult de voorraad op zomerse dagen aan zodat er altijd afvalkleedjes beschikbaar zijn. De Vrienden van het Vondelpark, initiator van het participatieproject, denkt met de samenwerking tussen buurtbewoners en parkbezoekers, het lokale bedrijfsleven en het parkbeheer een positief antwoord te hebben op het enorme afvalprobleem in het Vondelpark van de afgelopen jaren.

Het Vondelpark volgt hiermee de landelijke trend om samen te werken met burgers en het bedrijfsleven aan oplossingen voor maatschappelijke problemen, zoals het picknickafval in het Vondelpark.