zondag, 11. juni 2017 - 14:11 Update: 12-06-2017 14:10

Vier aangereden voetgangers Amsterdam nog in ziekenhuis waarvan twee in coma

Vier van de aangereden voetgangers in Amsterdam nog in ziekenhuis
Foto: Archief bon
Amsterdam

De zeven aangereden voetgangers zijn voornamelijk toeristen. Vier van hen liggen nog in het ziekenhuis. Twee zijn vanochtend geopereerd en twee worden kunstmatig in slaap gehouden.

De aangehouden bestuurder van de betrokken personenauto, een 45-jarige inwoner van Amsterdam, zit nog vast. Hij heeft een medische achtergrond en is mogelijk door een lage bloedsuikerspiegelwaarde onwel geworden. Hij geeft aan zich niets van het voorval te kunnen herinneren. De politie heeft in verband met dit ernstige incident de zaak verder in onderzoek.

De bestuurder werd gisteravond, zaterdag 10 juni 2017 op het Stationsplein te Amsterdam aangesproken op het feit dat hij met zijn auto op een trambaan reed. Hem is een proces-verbaal aangezegd en na controle van zijn personalia en het kenteken van zijn auto was er geen reden hem verder op te houden. Hem werd uitgelegd dat hij voorzichtig de trambaan moest volgen om het Stationsplein af te rijden en weer op een normale rijbaan terecht te komen.

Toen de bestuurder wegreed deed hij dat heel rustig en stapvoets. Op enig moment hoorden de politiemensen dat het toerental van de auto heel erg hoog werd en de auto met een behoorlijke snelheid vanaf de trambaan het voetgangersgedeelte opreed. Hierbij heeft hij meerdere voetgangers aangereden en kwam hij vrij snel tot stilstand tegen een betonnen rand van de Metrotoegang.

De bestuurder werd direct aangehouden en naar een politiebureau in het Centraal Station gebracht. In het politiebureau heeft een blaastest uitgewezen dat er geen sprake was van alcoholgebruik.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: