donderdag, 22. juni 2017 - 14:43 Update: 22-06-2017 14:50

Politie pakt Helmonder (31) op na slaan verslaggever Powned

Politie pakt Helmonder (31) op na slaan verslaggever Powned
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Helmond

De politie heeft woensdag aan het eind van de middag een 31-jarige man uit Helmond aangehouden die ervan wordt verdacht een verslaggever van de omroep Powned te hebben geslagen. 'De man, die wist dat de politie naar hem op zoek was, meldde zich aan het politiebureau', zo meldt de politie donderdag.

Reportage over vermeende onrust 

Een verslaggever en een cameraman van de omroep Powned waren op de Haaglaan een reportage aan het maken over de vermeende onrust die daar heerst door de overlast van een groep jongemannen die daar rondhangen. Toen zij enkele buurtbewoners naar hun mening vroegen, lieten die duidelijk merken niet blij te zijn met de aanwezigheid van de cameraploeg. 

Videobeelden

Een van de mannen, de later aangehouden verdachte, zou daarbij de verslaggever hebben geslagen. Die deed daarvan aangifte op het politiebureau. Op basis van videobeelden wisten lokaal goed bekende collega's de vermoedelijke verdachte 
te identificeren en zij gingen naar hem op zoek. Hij werd na zijn aanhouding ingesloten en zit lopende het onderzoek nog vast.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: