zondag, 25. juni 2017 - 9:16 Update: 25-06-2017 17:32

Zeker 148 doden 90 gewonden na explosie tankauto in Pakistan

120 doden 90 gewonden na explosie tankauto in Pakistan
Pakistan

In Pakistan zijn bij een explosie van een tankauto zeker 148 mensen om het leven gekomen en raakte nog eens 90 mensen gewond.

Het ongeval gebeurde in de buurt van de stad Bahawalpur, in het oosten van het land. De chauffeur zou veel te hard hebben gereden waardoor de truck is omgeslagen in een bocht. Veel mensen kwamen op het ongeval af in de hoop wat gratis brandstof te kunnen scoren. De wagen vervoerde 25.000 liter olie. Volgens getuige stak een van de mensen een sigaret op, waarna olie vlam vatte en de tankwagen explodeerde. Ook geparkeerde auto's en brommer in de buurt vatte vlam.

Na het blussen van de vlammenzee werd de omvang van de ramp pas goed zichtbaar. Op de grond lagen tientallen verkoolde lichamen. De gewonden zijn naar ziekenhuizen overgebracht. Men verwacht dat het dodental nog verder zal oplope, omdat er nog tientallen slachtoffers in kritieke toestand liggen.. De helikopter van de premier van Punjab is, naast legerhelikopters, ingezet om slachtoffers naar ziekenhuizen en brandwondencentra te brengen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: