zaterdag, 22. juli 2017 - 9:39 Update: 22-07-2017 10:39

Explosies bij grote brand Deventer

Explosies bij grote brand Deventer
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Deventer

Bij een grote brand in een bedrijfspand in Deventer hebben zich vrijdagavond meerdere explosies voorgedaan. Dit meldt de Veiligheidsregio IJsselland.

Explosies

Bij de brand, die even na 22.00 uur uitbrak in het bedrijfspand aan de Herfordstraat, kwamen grote rookwolken vrij en deden zich meerdere explosies voor. De brandweer schaalde op naar GRIP 1 en kwam massaal ter plaatse om de brand te bedwingen. 

Hulpdiensten gehinderd

De politie maakte een grotere afzetting rond de brand omdat deze zoveel bekijks trok dat de hulpdiensten werden gehinderd in hun werkzaamheden. De brandweer adviseerde aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en de mechanische ventilatie uit te schakelen.

Geen gewonden

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Wel moesten twee agenten met ademhalingsproblemen ter plaatse door het ambulancepersoneel worden behandeld. Het bedrijfspand moet als verloren worden beschouwd. 

'Brand meester'

De brandweer kon wel voorkomen dat de brand oversloeg naar omliggende panden. In de nacht van vrijdag op zaterdag kon de brandweer rond 01.30 uur het sein 'Brand meester' geven. Het nablussen heeft vervolgens de hele nacht geduurd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: