maandag, 14. augustus 2017 - 15:15 Update: 15-08-2017 10:33

Containerreus van 366 meter weer losgetrokken van oever Westerschelde

Containerreus van 366 meter vastgelopen in bocht Westerschelde
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Bath

Maandagochtend is in Zeeland rond 08.30 uur op de Westerschelde bij de bocht van Bath een reusachtig containerschip van 366 meter uit HongKong vastgelopen op de oever. Het lukte de sleepboten maandagavond rond 21.10 uur eindelijk om het schip weer vlot te trekken.

Het met containers geladen schip was vanuit de haven van Antwerpen vertrokken richting Rotterdam toen het in de bocht van de Westerschelde bij Bath door een technisch defect vastliep aan de grond.

Wachten op hoogwater 

Met meerdere sleepboten is maandagmiddag al geprobeerd om het schip weer naar dieper water te trekken maar de pogingen mislukte omdat het water te laag stond. Maandagavond rond 20.00 uur zijn er met beginnend hoogwater nieuwe pogingen ondernomen om het schip weer los te krijgen. Dat is uiteindelijk rond 21.10 uur gelukt. De 11 sleepboten hielden het gigantische schip met sleeplijnen stabiel. Het containerschip wordt nu eerst naar de haven van Antwerpen gesleept om gerepareerd te worden.

Publiek

De operatie trok ook veel bekijks, er waren naar schatting enkele duizenden belangstellenden naar het containerschip toegekomen. Enkelen waagden zich zelfs tot bij het schip om het even aan te raken.  

Gestremd

Het scheepvaartverkeer was door het incident gestremd voor de grote schepen. Zij moesten wachten tot de bocht weer vrij was en het vaarverkeer weer werd toegelaten.  

Categorie:
Provincie: