donderdag, 24. augustus 2017 - 9:27 Update: 24-08-2017 16:43

DSI verricht nachtelijke aanhouding in Brabant na dreiging Maassilo

DSI verricht nachtelijke aanhouding in Brabant na dreiging Maassilo
Foto: Archief EHF
Den Bosch

De Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft in de nacht van woensdag op donderdag, in het onderzoek naar de terreurdreiging woensdagavond rond de Maassilo in Rotterdam, in een woning in Brabant een rond 02.00 uur een 22-jarige man uit Brabant aangehouden. Dit meldt de politie donderdag.

Terreurdreiging rond concert

Een concert dat woensdagavond in de Rotterdamse Maassilo zou worden gehouden werd afgelast in verband met terreurdreiging. Het besluit viel na het ontvangen van informatie van de Spaanse autoriteiten en eigen onderzoek.

DSI

Rond 02.00 uur vielen medewerkers van de DSI een woning in Brabant binnen. De 22-jarige bewoner is aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord over de dreiging in Rotterdam. Er is vannacht een uitgebreide huiszoeking gedaan. 

Bus

Woensdagavond werd in de nabijheid van de Maassilo de bestuurder van een Spaanse bus aan de kant gezet. De man viel op door zijn rijgedrag. In de bus vonden agenten een aantal gasflessen. De vermoedelijk onder invloed verkerende bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. 

Verklaring voor vervoer gasflessen

Medewerkers van de EODD, die al ter plaatse waren bij de Maassilo onderzochten de bus. Naast de flessen troffen zij niks aan. Een huiszoeking leverde geen link op met de terreurdreiging op dat moment bij de Maassilo. De man, monteur van beroep, had voor het vervoer van de gasflessen een verklaring die vandaag verder wordt onderzocht. Hij zit nog vast en wordt vandaag nader verhoord.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Blik op 112: